Pixar

Pixar Animation Studios company logo

Pixar! Yay!

De leukste films komen van Pixar, vind ik. Ik bedoel, wat een geweldige mensen hebben ze daar werken zeg! Monsters Inc., Up, Cars, de hele Toy Story-reeks, Ratatouille, en Wall-E!

Lees meer voor robotratmonsterspeelgoedbalonnen!

Voor hen die niet weten waar Wall-E over gaat..

Cover of

Wall-E

WALL-E (een afkorting voor “Waste Allocation Load Lifter Earth-class“, in de Nederlandse vertaling “Wijdverspreid Afval Lading Losser E-type” [1]) gaat over een gelijknamig zelfbewust robotje (stem Ben Burtt) dat afval samenperst op een verder door alles en iedereen verlaten Aarde. De mens is van de planeet gevlucht omdat deze te veel vervuild raakte en onleefbaar werd. Robots die moesten helpen het afval op te ruimen, konden dit niet voorkomen. De film speelt zich af op een tijdstip 700 jaar nadat de mensheid in een groot ruimteschip, de Axiom, het universum ingevlucht is. Terwijl er niemand meer op Aarde is, gaat de met een persoonlijkheid behepte WALL-E door met datgene waarvoor hij gebouwd is: opruimen. In tegenstelling tot zijn soortgenoten functioneert hij nog steeds, door zichzelf te repareren met onderdelen van andere robots. Zijn enige gezelschap is een kakkerlakdie overal met hem mee naartoe gaat.

Op een dag komt er een robot genaamd EVE (stem Elissa Knight) met een ruimtesonde op Aarde. WALL-E wordt direct verliefd op EVE, maar zij heeft geen aandacht voor hem. EVE is veel geavanceerder dan WALL-E en is op Aarde op zoek naar een teken van leven. Wanneer WALL-E haar zijn door de jaren heen verzamelde collectie spulletjes toont, laat hij haar onder meer een levend plantje in een bruine, versleten schoen zien. EVE neemt dit geheel volgens haar instructies aan en wordt dan opgehaald door de ruimtesonde die haar zond. De verliefde WALL-E wordt verlaten, maar gaat haar achterna.

– Wikipedia over Wall-E

Ik vind dat Wall-E alles combineert voor een goede film. Romance, Robots, Roest. Yeahhh. :’D 

____
Nog een favorietje: Up.
Cover of

Cover of Up

Carl Fredricksen is een verlegen achtjarige jongen, die op een dag Ellie, een nogal excentriek meisje ontmoet. Hij ontdekt dat ze beiden interesse hebben voor de avonturen van hun held, de beroemde ontdekkingsreiziger Charles Muntz. Ellie maakt bekend dat ze haar clubhuis graag zou willen verhuizen naar de Paradijswaterval in Zuid-Amerika, en laat Carl beloven dat hij dit ooit voor haar zal doen.De twee worden uiteindelijk verliefd, trouwen, en worden samen oud in het huis waar ze elkaar voor het eerst ontmoetten. Ze verdienen de kost, respectievelijk alsballonnenverkoper en dierentuinopzichter. Ze hadden plannen om een kind te nemen en ze hadden al een kamer tot babykamer omgebouwd. De dokter meldde echter dat de vrouw onvruchtbaar bleek. Ellie was zwaar teleurgesteld. Ze wilden een spaarpot voor hun droomreis in een glazen fles oppotten. Door ongelukken moesten ze die spaarpot opofferen om herstellingen te kunnen betalen. Daardoor moeten ze hun reis naar de paradijswaterval steeds uitstellen. Wanneer ze eindelijk de financiering rond hebben, zijn ze al oud en sterft Ellie. Carl blijft eenzaam achter en raakt verbitterd. Terwijl de jaren voorbijgaan, wordt de wijk rondom Carls huis volgebouwd met nieuwbouw. Carl weigert te verhuizen naar een bejaardentehuis, totdat de rechter hem hiertoe dwingt. Carl wil echter eerst zijn belofte aan Ellie nakomen en beraamt een plan om dit voor elkaar te krijgen. Hij maakt duizenden heliumballonnen vast aan zijn huis, waarmee hij het van de grond kan krijgen en het verandert in een luchtschip.

Up is nog zo’n film die ik al 723 keer gezien heb.. Die vogel blijft geniaal. Ik spreek z’n taal, weetje. (Okee, haar.)

Hoe kan het dat Pixar zo goed door heeft wat ik leuk vind? Het is niet eerlijk. Ik wil ook een filmstudio beginnen. Ik was van plan om een 210-delige serie over mij te maken. Maar ik kan het budget niet rond krijgen, en me is verteld dat ik niet zo interessant ben. Puh.

Anyway, heeft iemand een idee waarom Pixar zo cool is? Ik kan het zelf niet helemaal bevatten.

Favoriete (Pixar-)film? Lemmienoo.

Ratatouille (film)

Image via Wikipedia

Cover of

Cover via Amazon

Cover of

Monsters Inc.

 

Like this? Share me!

Advertenties

Over Zed

3FM-fan, Rubik's Cuber, Social Media Snob, Apple Fanboy, Music lover but above all, his own wicked self.

Geplaatst op 3 maart 2011, in Dagelijkse yays en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Toy Story is toch wel de allerbeste pixar film(reeks) ooit! Alleen al de geweldige dialogen. (natuurlijk wel in het Engels) Go Pixar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: