Happy Hour: De beste tijden om een blogpost te doen.

The Passage of Time

Image by ToniVC via Flickr

Ok, voor iedereen die geen idee heeft wat een Happy Hour is, laat ik Professor Wikipedia even aan het woord.

Het Happy hour is de term voor een korte periode waarin een café bepaalde dranken tegen een veel lagere dan de normale prijs verkoopt.

Het happy hour wordt gebruikt om klanten te trekken en de omzet gedurende minder drukke periodes te stimuleren. Omdat hierdoor het gebruik van alcoholische dranken door jongeren bevorderd zou kunnen worden loopt in Nederland al enige tijd de discussie of dit niet verboden moet worden.

Bedankt voor deze korte samenvatting.

Nu is 1197 natuurlijk geen café (behalve dan als je de illegale drankkast in de kelder meetelt), maar ook met blogs zijn er tijden waarop je het beste een post kan plaatsen.Want wat is nou het moment waarop de meeste mensen je blog zullen lezen? Het belangrijkste is dat je je post goed weet te adverteren, en dat doe je door op alle sociale netwerken die je hebt een linkje te plaatsen. Dat betekent dus, op het moment dat er de meeste mensen online zijn. Want als je het ’s avonds laat doet, ziet niemand hem de ochtend erop je link, want er zijn altijd mensen die ’s avonds nog heel veel posten.

Dus: Schrijven op het moment dat er veel mensen zijn. Ideale momenten zijn dus bepaald níét tijdens schooluren (tenzij je publiek geen middelbare scholieren betreft), etenstijden en ’s avonds laat.

 

En natuurlijk is het slim om een pakkende titel te bedenken, en je tweet of Facebook-post ook nog eens interessant te maken. Maar dat is wel te doen, toch?

Advertenties

Over Zed

3FM-fan, Rubik's Cuber, Social Media Snob, Apple Fanboy, Music lover but above all, his own wicked self.

Geplaatst op 21 maart 2011, in Dagelijkse yays, Ov'rig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: