Minecraft: A game about nothing, and everything at the same time.

Minecraft LogoOké. De meeste mensen vinden first-person shooters als Call of Duty, Modern Warfare (2) en Half-Life (2) helemaal geweldig. Een first-person shooter is meestal vrij makkelijk te doorzien: Je hebt een hele rij aan verschillende wapens, en jij kijkt door de ogen van je personage. Maak iedereen dood die op je pad komt.

“Go to a desert town. Kill everyone.
Go to a place that rhymes with -ussia. Kill everyone.
Go to a place like Irak. Kill everyone.
Go to Antartica and Kill everyone.
Go to a big important army building in America. Accidentally start a nuclear war.Kill everyone.”

– Call of Duty.

A screenshot of the player engaging a group of...

KILL. EVERYONE.

En hoewel ik best wel begrijp dat dat ook ontzettend leuk is, hou ik er niet zo van. Ik bedoel, het wordt ook een beetje eentonig volgens mij.

Alleen Half-Life 2 vind ik nog wel interessant om nog eens te spelen: het verhaal erachter is ontzettend cool, d’r zitten nog puzzels in ook, in tegenstelling tot alleen maar knallen, en het is een VALVe-game, dus de kwaliteit van het spel over het algemeen is sowieso great.

 

 

En daarom presenteer ik nu aan jullie, mijn beste bloglezers:
MINECRAFT.
Minecraft

Minecraft is een geweldig spel waarin je een personage bent en je in een willekeurig gegenereerde wereld terechtkomt. Je doel: blijf leven. Overdag is je wereld een mooie plek, vol met bomen, bergen en meertjes, maar ’s nachts moet je er voor zorgen dat je een huisje hebt, of heel veel wapens. ’s Nachts komen de monsters tevoorschijn: De skeletten met pijl en boog, zombies, reusachtige spinnen en creepers, groene monsters die je niet hoort aankomen, maar als ze te dicht bij komen ontploffen ze en geven ze je een aardig gat in de grond. En een optater.

Op de eerste dag in Minecraft is je taak dus wel duidelijk: breng jezelf in veiligheid. Door bomen om te hakken kan je planken maken. Van die planken maak je een werkbankje waarmee je een houten pikhouweel weet te creëren. Vervolgens kan je naar kool en eventueel al steen gaan zoeken. Daarna heb je net genoeg tijd om een huisje te bouwen. Zet er vuurtoortsen in, anders verschijnen er ineens monsters in jouw donkere huisje.

Vanaf dag twee kan je eigenlijk doen wat je wil. Je kan gaan graven, en daarmee uiteindelijk in grotten terechtkomen waar altijd monsters rondlopen, maar wel kostbaardere dingen op te graven zijn. Of je gaat je huis uitbreiden. Als je er maar voor zorgt dat je niet doodgaat, kan je heel ver gaan.

What’s the point, you ask?
Er is niet echt een “point”. Je doet maar wat, en dat is het leuke eraan. Eigenlijk werkt het hetzelfde als alle andere spelletjes: doelloos vermaak. Het leuke aan Minecraft is dan wel dat je jezelf doelloos vermaakt door je creativiteit te uiten. Als jij een kermis wil bouwen in Minecraft, dan kan je dat doen. Wil je het beste harnas en zwaard maken, en daarmee zonder huis proberen te overleven, dan kan dat ook. Wat je maar wil.

Minecraft is op dit moment nog in Bèta, en te downloaden voor maar 15 euro. Als het spel echt “af” is zal je dan een geüpgrade versie van de game krijgen, in tegenstelling tot de 20 euro die je dan zou moeten betalen. Ook is op de site van Minecraft de gratis Classic-versie van het spel te spelen: geen monsters, geen nacht, oneindig veel bouwblokken. Ga dat bekijken, dan krijg je al snel een gevoel waarom dit zo leuk is.

 

Ken je Minecraft al? Niet? Heb ik je aangemoedigd? Wat vind je ervan? Laat je horen in de comment-sectie hier beneden. Vergeet ook niet een stel sterren te geven hieronder, en laat het je vrienden weten. Woe-hoe! :’)

Advertenties

Over Zed

3FM-fan, Rubik's Cuber, Social Media Snob, Apple Fanboy, Music lover but above all, his own wicked self.

Geplaatst op 2 april 2011, in Dagelijkse yays en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. MINECRAFT 4 LIFE!!!!

  2. Het is wel minder stom dan ik had verwacht.. Maar ik ga er niks mee doen. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: